Hanzepraktijk Kampen
Huisartsenpraktijk

WELZIJN OP RECEPT

Soms zit het even niet mee of is het lastig om zelf weer een positieve draai aan het leven te geven. Mogelijk zijn er klachten door een (recente) ingrijpende gebeurtenis, eenzaamheid, relatieproblemen of verlies van werk. Wellicht zou u meer mensen willen leren kennen of uw talenten met anderen willen delen. U wilt wel in actie komen en er iets aan doen, maar weet niet precies hoe. In dat geval is Welzijn Op Recept een uitkomst.


  • Wat is Welzijn Op Recept?

Welzijn op Recept (WOR) is in een samenwerkingsinitiatief van WijZ en de eerstelijnszorg (huisartsen, praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, fysiotherapeuten, sociaal wijkteam) en biedt ondersteuning bij het behouden en verbeteren van gezondheid en welzijn. Via Welzijn op Recept kunt u deelnemen aan diverse activiteiten gericht op ontmoeting, creativiteit, sport en bewegen of een combinatie hiervan.
Deze activiteiten kunnen helpen om meer sociale contacten, zingeving, plezier of energie te krijgen. Samen met een welzijnscoach, een sociaal werker, kijkt u welke activiteiten bij u passen.


  • Doorverwijzing naar Welzijn Op Recept

Heeft u interesse in Welzijn Op Recept, dan kunt u via uw huisarts of een andere zorgverlener (zoals bijvoorbeeld de praktijkondersteuner, wijkverpleegkundige of fysiotherapeut) een doorverwijzing aanvragen. U krijgt dan geen recept voor medicijnen of een verwijzing naar een specialist uitgeschreven, maar een recept met een verwijzing naar een welzijnscoach. Nadat u een verwijzing heeft ontvangen krijgt u een afspraak met uw eigen welzijnscoach waarmee u tijdens het intakegesprek bepreekt wat u wilt gaan doen. De welzijnscoach weet precies wat er in de buurt te doen is en helpt u om een activiteit te vinden die bij u past. Als u weet wat u wilt gaan doen, dan helpt de coach u met het aanmelden voor de activiteit en als u het fijn vindt, dan kan de coach de eerste keer met u meegaan naar de activiteit.


  • Welke activiteiten zijn er?

Er zijn verschillende soorten activiteiten beschikbaar. Van koken, tuinieren en zingen tot sporten of dansen. Er is altijd wel een activiteit te vinden die bij u past.