Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Corona-vaccinatie

Zoals u vanuit de media hebt gehoord, is er recent een start gemaakt met de corona-vaccinaties. 

 

Vanuit de overheid wordt er voor gekozen om te beginnen met de vaccinatie van de meest kwetsbare patiënten. Dit zijn hoog-bejaarde mensen die in een verpleeghuis wonen en de werknemers in het verpleeghuis die hen verzorgen/behandelen.

 

Daarna worden de bewoners van kleinschalige woonvormen voor ouderen en gehandicapten gevaccineerd.

 

Nadien start de vaccinatie vanuit de huisartsenpraktijk, te beginnen met de meest kwetsbare groepen, dus van oud naar jong. De niet-mobiele bejaarde patiënten zijn als eerste aan de beurt. Daarna volgen de risicogroepen van 18-60 jaar oud (dit is de groep die jaarlijks ook uitgenodigd wordt voor de griepspuit). Daarna volgen alle mensen van 60 jaar en ouder. Het is nog onduidelijk of deze laatste groep door de huisarts of door de GGD gevaccineerd gaat worden.

 

Als alle risicogroepen (hogere leeftijd en medisch verhoogd risico) gevaccineerd zijn, dan zal de GGD daarna alle mensen van 18-60 jaar vaccineren. 

 

ZODRA U AAN DE BEURT BENT VOOR EEN CORONA-VACCINATIE, ZULT U VAN ONS EEN UITNODIGINGSBRIEF ONTVANGEN. DE OVERHEID BEPAALT WIE ER ALS EERSTE EEN VACCIN KRIJGT, DAAR KUNNEN WIJ GEEN UITZONDERINGEN IN AANBRENGEN.

 

Op de volgende websites kunt u meer informatie vinden, inclusief de strategie en de tijdsplanning

 

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie

https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/vaccins/vragen-en-antwoorden-coronavaccin

https://www.ggdijsselland.nl/publiek/mijn-gezondheid/infectieziekten/corona/coronavaccinatie/